Okulumuzun Tarihçesi

Kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen her şeyin en iyisini yapma çabası, titiz çalışması, başarılı ve azimli kadrosu ile sıcacık bir eğitim yuvası. Hayriye Gök Ortaokulu...

24 Haziran 1994 tarihinde Altınşehir Tepe Mahallesi Kalkındırma ve Kültür Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yapımına başlanan okulumuz çok kısa bir süre içerisinde su basma seviyesine kadar inşa edilmiş ancak maddi imkansızlıklar yüzünden inşaatı durdurulmuş ve 04.08.1995 tarihinde dernek yöneticileri tarafından yeni bir bağışçı bulunduğu taktirde imzalanan protokulün iptal edilmesi istenmiştir. Bunun üzerine 17.08.1995 tarihinde müteveffa Op.Dr. Gürhan GÖK adına varisleri Kayıhan GÖK, İnci GÖK ve Gülhan SAYIN tarafından inşaatın tamamlanabilmesi için Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeni bir protokol imzalanmış ve inşaatının tamamlanabilmesi için okula anneleri olan sayın Hayriye GÖK´ün adının verilmesi kaydıyla maddi bağışta bulunmuşlardır. Bu tarihten sonra okulun inşaatı Özel İdare tarafından hızla tamamlanmış ve 1997-1998 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. Öğrenci mevcutlarının artması ile birlikte 2011 yılında okulumuza ek bina inşaatı başlamış ve 2012 yılında tamamlanmış ve 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında iki bina olarak hizmete girmiştir.

Okulumuz adını, yapımında en büyük bağışta bulunan Müteveffa Op. Dr. Gürhan GÖK varisleri adına İnci GÖK, Gülhan SAYIN ve Kayıhan GÖK´ün anneleri HAYRİYE GÖK´ten almaktadır.

Yayın: 19.06.2015 - Güncelleme: 19.10.2022 10:41 - Görüntülenme: 3881