T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - HAYRİYE GÖK ORTAOKULU

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Öğrencilerim ve saygıdeğer Velilerim;

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz.

Kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiş ve böylece bizler devletin tek ve gerçek sahibi olarak cumhuriyetin verdiği güçle dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline geldik.

Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de Atatürk İlke ve İnkılaplarından ayrılmayacaktır. Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olmaktır.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluış felsefesi olan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak gelecek nesillere daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkeme yarının büyükleri olacak çocuklara en temel görevim budur.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan silah arkadaşlarına, gazi ve Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Atatürk'ün söylediği gibi "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz." Cumhuriyeti hep beraber çalışarak yaşatacağız. Nice Yüzyıllara....

                                                                                                                       Şenay TAŞDEMİR

                                                                                                                          Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 22:53 - Görüntülenme: 91
  Beğen | 2  kişi beğendi